Поддръжниците на конспиративната теория QAnon вече не са добре дошли в нито едно от приложенията на Facebook. Социалната мрежа забранява изрично всичко, свързано с нея.

Припомняме, че това е зародило се в САЩ движение, което пуска пипала и в други страни по света. Според него, светът се управлява от елитна клика педофили, почитащи Сатаната. Този таен световен елит контролира всичко, включително медиите, Холивуд и политиците, а Доналд Тръмп води тайна война с тях.

„От днес ще премахнем всички Facebook страници, групи и акаунти в Instagram, представляващи QAnon, дори ако те не съдържат насилствено съдържание“, пише компанията в изявление до обществеността.

Това е най-драстичния ход на Facebook срещу движението. Преди това бяха предприемани по-малки стъпки, целящи да ограничат разпространението на конспиративната теория.

А миналата година дори ФБР предупреди, че QAnon може да бъде и терористична заплаха. Движението обаче стана изключително популярно през последните месеци, най-вече покрай пандемията от Covid-19.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *