Въпреки че е много по-добре да носите красивите си бижута възможно най-често, вместо да ги държите прибрани, само за да се носят по специални поводи, има моменти, когато просто не трябва и не можете да ги носите. Това важи например при посещение на плувен басейн, където хлорът може да причини сериозни щети, или при много студено време, което може да доведе до свиване на пръстите ви и да улесни изплъзването на пръстените.

В такива моменти е най-добре да свалите бижутата си и да ги съхранявате на сигурно място. Имате ли кутия за бижута за тази цел?

Ако не, ето няколко съвета за това как да изберете кутия за бижута.

Първо, на кого планирате да подарите тази кутия за бижута? На себе си? На дете? На възрастен? Член на семейството или специална приятелка?

Децата например често обичат осветени или музикални кутии за бижута. Те са очарователни и създават прекрасни спомени. Те също са много подходящи за детски бижута.

За някой, който има много бижута и се нуждае от практично съхранение, подредените кутии за бижута са идеални. Както подсказва името, подредените кутии за бижута се състоят от подноси, които могат да бъдат подредени един върху друг. Всеки един от тях може да има различно оформление, така че има много възможности за съхранение на различните ви бижута.

Като подарък, огледалните кутии за бижута са прекрасни, както и въртящите се кутии за бижута, които също имат различни отделения и подноси.

Второ, помислете за формата на кутията за бижута. Най-често срещаните форми за кутии за бижута са овални, правоъгълни, кръгли или квадратни, но има и много други опции, от които можете да избирате, като например диаманти, сърца или морски раковини.

Имайте предвид обаче, че стандартните форми са по-просторни от по-уникалните.

Също така материалите – вече не сме ограничени само до кадифени или сатенени кутии. Коприната и памукът също са приемливи и популярни. Най-важното тук е, че подплатата трябва да е мека и без власинки, за да се избегне евентуално изтъркване на бижутата ви.

За самата кутия дървото е чудесен вариант. То е издръжливо, предпазва бижутата и помага за блокиране на натрупването на влага, което може да увреди бижутата ви след продължително излагане.

Стъклените кутии за бижута са друг вариант. Въпреки че те се предлагат в много различни размери, дизайнът им обикновено е относително прост, състоящ се от едно просто отделение. Те са идея за хубави подаръци, защото са много елегантни и привлекателно изглеждащи, но са по-крехки от другите видове кутии за бижута, така че не са най-добрият избор за дългосрочно съхранение на бижута.

Размер – кутията за едно бижу ли е или ще съхранявате няколко заедно? Ако имате много бижута и ще ги съхранявате заедно, вероятно ще искате по-голяма кутия с много отделения и място за вашите огърлици. Или ако имате много пръстени, тогава ще искате кутия за бижута с много слотове, където има място за всеки пръстен.

Може би имате много обеци или гривни – в този случай изберете кутия с много отделения, за да улесните организирането на бижутата си.

Колиета са повече? Уверете се, че имате кутия за бижута с изправен дизайн и достатъчно място за окачване на колиета.

Иначе някои хора предпочитат ключалките като допълнителна предпазна мярка срещу малки любопитни деца, които биха могли да мислят, че бижутата ви биха били страхотен аксесоар за тях. Това е един чудесен начин за допълнителна сигурност.

Както виждате, кутиите за бижута се предлагат в много различни форми, стилове и разновидности и независимо дали вече притежавате много бижута или само няколко и искате да разширите колекцията си с нови, намиране правилната кутия за бижута е част от забавлението.

Кутиите за бижута също така са прекрасни подаръци за всички поводи, за хора от всички възрасти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *