Почистването на дома е неотменим ангажимент, с който не само жените, но и вече доста мъже се занимават. Поддържането на висока хигиена е задължително условие, за да се любуваме на красива и уютна обстановка, която да ни помогне да се избавим и от стреса. Сред основните елементи за чистене са подовите настилки, които имаме в отделните стаи, като най-често това са килимите във всичките им разновидности. 

Ако все още не сте си купили такива, насочете вниманието си към атрактивните килими в CarpetMax, които са изработени от издръжливи материали, лесни са за поддръжка и струват порядъчно малко. С тях можете да обособите своя нов дом, да разнообразите стария интериор или да се погрижите за онази зона от жилището, която някак е останала в сянка. 

За кои помещения са подходящи килимите

Можете да поставите килим във всяка една от стаите в своя дом. Този вид подова настилка е подходящ дори и за бани, стига зоната за къпане да е разделена на две с подходящата за целта преграда, която да ограничава навлизането на вода в сухата част. Спалня, хол, кухня и коридор – поставете в тези помещения килим, който е изработен от подходяща материя, за да постигнете мечтания уютен завършек. 

Какви са техните предимства

Предимствата на килимите са многобройни. Освен че са лесни за чистене, повечето видове изиграват съществена роля за отличните интериорни резултати, които са и основна цел при жилищните трансформации и не само. Ако съумеем да си купим подова настилка с високо качество, не само нейното ежедневно чистене, но и самото й присъствие в дома ни ще ни носи огромно удоволствие. Преди да преминем към смяна на сегашната мека настилка, трябва да решим и от какъв вид материал е добре да бъде новата: 

  • Вълна;
  • Памук;
  • Коприна;
  • Вискоза;
  • Полипропилен;
  • Акрил;
  • Полиестер;
  • Микрофибър и др. 

Открийте добри предложения в онлайн магазин CarpetMax и купете желаното покритие на ниски цени. 

Кои са най-лесни за чистене

Важно е да се уточни за чистене на каква точно мека настилка става дума, преди да решим кои почистващи техники и препарати е удачно да приложим. След като вече сме приключили с планираната подмяна на старата мека настилка, трябва да подходим отговорно и към чистенето на новата. Така ще запазим нейните качества за по-дълго време, а респективно и експлоатационния й живот. Счита се, че мокетените покрития са най-лесни за поддръжка, но с правилния подход можете да освежите успешно и всяко едно друго. Посетете магазин CarpetMax.bg. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *