Искате да отворите хубав онлайн магазин? До тук добре, но има някои неща, които трябва да предвидите, преди да стартирате своя онлайн магазин. Ето и кои са те:

1.Проучете вашата конкуренция

За да сте успешни и да изградите своя бизнес, трябва да сте наясно с това коя е вашата конкуренция и как се развива тя. Най-добре ще е да следите онлайн магазините във вашата ниша, какви промоции правят, какви са новите продукти, които предлагат, какви са цените и отстъпките им. По този начин ще сте подготвени и винаги да сте адекватни на пазара.

2. Изберете име и домейн на вашия онлайн магазин

Да се измисли име може би не е толкова трудна задача за вашия онлайн магазин, особено, ако знаете какво ще продавате в него и коя е вашата ниша. За домейна е най-добре да използвате същото име като името на магазина и за предпочитане е да завършва да е bg или com, от гледна точка на популярност и лесна оптимизация.

3.Направете си маркетингов план

Повечето хора се фокусират върху това как се работи със софтуера и въвеждането на съдържанието от продукти в онлайн магазина, но марркетинговия аспект на електронната търговия съвсем не е за подценяване. Маркетирането онлайн е различно и крие своите специфични особености като рекламата, например.

Ако имате нужда от добре изглеждащ онлайн магазин с хубав дизайн и много функционалности, можете да обърнете към специалистите в тази сфера Уеббилд България ЕООД. Изработват онлайн магазини вече 13 години, а цените, които предлагат на своите клиенти са достъпни за всеки.

4.Изберете начините на плащане и куриера

Това са едни от най-важните неща – как ще плащат клиентите ви и кой ще извършва доставките. Проучете какви са възможностите ви – какви куриерски фирми има и колко начина на плащане искате на вашия сайт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *