SEO означава „оптимизация за търсачки“. По-просто казано, това означава процес на подобряване на вашия сайт, за да се увеличи видимостта му за съответните търсения. Колкото по-добра видимост имат вашите страници в резултатите от търсенето, толкова по-вероятно е да привлечете внимание и да привлечете потенциални и съществуващи клиенти към вашия бизнес.

Как работи SEO?

Търсачките използват ботове за обхождане на страници в мрежата, преминават от сайт на сайт, събират информация за тези страници и ги поставят в индекс. След това алгоритмите анализират страниците в индекса, като вземат предвид стотици фактори или сигнали за класиране, за да определят страниците за поръчки, които трябва да се появят в резултатите от търсенето за дадена заявка.

Алгоритъмът на Google взема предвид хиляди и хиляди сигнали, когато оценява страница, за да определи къде трябва да се класира за конкретна потребителска заявка.

Когато говорим за фактори за класиране, ние просто идентифицираме кои групи сигнали имат най-голямо влияние върху това колко добре ще се представи част от съдържанието в търсенето с Google. От ваша гледна точка ние идентифицираме кои аспекти на вашето съдържание, уебсайт и репутация можете да подобрите, за да повишите най-ефективно мнението на Google за вашето съдържание. По този начин ще спечелите по-висока позиция в резултатите от търсенето. Уебстейшън ООД – https://webstation.bg/seo-%d0%be%d0%bf%d1%82%d0%b8%d0%bc%d0%b8%d0%b7%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f-%d1%86%d0%b5%d0%bd%d0%b8/ имат експерти в тази сфера и със сигурност ще помогнат да станете по-видими и достъпни за вашите клиенти в интернет пространството.

Алгоритмите за търсене са проектирани да показват подходящи, авторитетни страници и да осигурят на потребителите ефективно търсене. Оптимизирането на вашия сайт и съдържание с оглед на тези фактори може да помогне на вашите страници да се класират по-високо в резултатите от търсенето.

 

За разлика от платените реклами в мрежата за търсене, вие не можете да плащате на търсачките, за да получите по-високо класиране в органичното търсене.

Защо SEO е важен за маркетинга?

SEO е основна част от дигиталния маркетинг, защото хората извършват трилиони търсения всяка година, често с търговско намерение да намерят информация за продукти и услуги.

Резултатите от търсенето обаче се развиват през последните няколко години, за да дадат на потребителите по-директни отговори и информация, която е по-вероятно да задържи потребителите на страницата с резултати, вместо да ги насочва към други уебсайтове.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *