Едва ли вече може да се намери жилище без климатик, освен ако не става дума за някоя квартира, наета на ниска цена за сметка на най-общоприетите удобства. Климатикът в наши дни е едно от задължителните условия за да се нарече едно жилище комфортно и за да бъде приятно за обитаване.

Предлагането на климатици е доста голямо, а марките, от които можем да избираме са безкрайно много. Цените също са сравнително непроменливи от години, с което поставянето на климатик у дома става все по-лесно дори и за хората с не много високи доходи. Но дали знаем всичко за климатиците и свързаните с тях подробности?

4 неща, които може би не знаете

На следващите редове ще научите още малко за климатиците, като тази информация може да ви бъде много полезна в бъдеще при инсталиране на нов уред или дори в ползването на този, който имате у дома.

Каква температура да настроите

Избягвайте да поддържате твърде голяма температурна амплитуда с външната среда. Ако навън е между 0 и 10 градуса например, не е нужно да правите жилището си тропически оазис.

Съвсем нормално е да настроите уреда на 18 градуса за да бъде средата у дома здравословна и приятна. Същото важи и през лятото. Ако навън е 40 градуса не е нужно да настройвате климатика на 18, все пак е лято. Оставете го на 23 – 24 градуса и ще поддържате една комфортна и приятна температура в жилището си.

Какво ще кажете за мултисплит системите

Както можете да видите на Klimatici.bg, мултисплит системите идват при вас с изключително много предимства и са най-доброто решение за малки тристайни или нормални двустайни жилища. Този тип система представлява едно външно тяло и две или повече вътрешни, които могат да поддържат различна температура.

Какво представлява стандартния монтаж

Стандартният монтаж е този, при който в рамките на едно идване монтажниците ще поставят уреда на мястото му, като ще имат достъп до мястото на монтажа през прозорец или тераса, а също така и с помощта на стълба, без това да създава излишни трудности.

Кога е препоръчително да поставим уред само за охлаждане

Ако имате друг уред за отопление (камина, радиатор, подово отопление, печка с пелети и други), можете да заложите на климатик, който само охлажда. Това ще ви спести пари при покупката на уреда.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *