Кой не си мечтае за спортна фигура и перфектни килограми? Всеки иска да си похапва абсолютно всичко, но да не трупа мазнини, които след това да не може да свали… Със сигурност има хора, които доста се доближават до този сюжет, но те се броят на пръсти. Повечето от нас са принудени постоянно да броят калории, за да не преминаваме оптималната цифра на кантара. И когато дойде време за отслабване, започваме да се питаме кой е най-прекият път към добрите резултати, които да не подминават и нашето здраве – на тези и на много още други въпроси отговарят от Biotica!

Как да отслабнем през лятото, съветват от Биотика

Доста хора живеят с илюзията, че именно през лятото ще успеят да свалят мечтаните 5 или дори 10 килограма. Предполага се, че когато навън е горещо, изгаряме повече калории, а респективно и мазнини, което означава само едно – отслабване. Като добавим и повишената активност през деня, няма спор, че именно лятото е най-доброто време от годината да се погрижим за спортната си фигура и да подобрим дори своето здраве. 

Въпреки че на думи всичко звучи добре, са нужни и действия. Освен специален режим на хранене, е необходимо да работим и в още няколко направления:

  • Интензивно движение, което не включва само бягане, но и бързо ходене. По-рядкото шофиране и ходене пеша допринася за изгарянето на калории и за отслабването;
  • Максимална хидратация през лятото. Кожата съдържа 70% вода, което означава, че приемът на много течности на ден е абсолютно задължително. Това помага за премахването на целулита, както и за ускоряването на метаболизма;
  • По-малко стрес и повече сън. Дори и да спазваме перфектния диетичен режим, ако сме постоянно изнервени и напрегнати, храната няма да се усвоява правилно, а тялото ни ще “страда”. Това пречи и на отслабването, което всъщност е и водещата цел.

Редовните посещения на фитнес центъра са също силно препоръчителни, ако искаме да се радваме на красиво тяло през лятото.

Трябва ли да приемаме хранителни добавки

Хранителните добавки имат не само лечебни свойства, но и са основно средство за отслабване през лятото и всеки един друг сезон от годината. Чрез тях се набавят витамини, минерали и други суплементи, които имат пряко отношение не само към здравословното ни състояние, но и към външния ни вид, споделят от онлайн магазин Биотика. Приемът на продукти, които са предназначени за намаляването на теглото, потискат апетита, което води до ефективно отслабване. Могат да се закупят и на добри цени, което ги прави достъпни за всеки. 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *