• Първият по рода си благотворителен гейминг спринт се проведе през уикенда и се излъчи на живо от Facebook страницата на TDB Play и партньорски канали, продължавайки 77 часа и обхващайки 20 програмни сегмента, 61 участници и 12 организации 
  • По време на стрийма публиката успя да се наслади на разнообразно съдържание, да чуе историите на любопитни гости и да види любимите си популярни личности във вълнуващи гейминг битки 
  • Благотворителният 77-часов спринт успя да генерира над 19 000 лева в подкрепа на платформата за съвременни образователни ресурси за учители – pbg

 

Първият по рода си благотворителен гейминг спринт стартира на 28-ти януари онлайн на живо и продължи 77 часа без прекъсване. Събитието се излъчи от Facebook страницата на TDB Play, като обхвана 20 програмни сегмента, 61 участници и 12 организации.

Гейминг спринтът беше открит на 28 януари в 19:00 часа, а първият участник в програмата бе актьорът Китодар Тодоров и KITOGAMING. В 11-часов епичен DOTA 2 стрийм Китодар Тодоров и Георги Ненов, създател на популярния подкаст „Свръхчовекът“, премериха сили с феновете на канала KITOGAMING.

Друго популярно лице, което подкрепи инициативата, бе телевизионен водещ Николаос Цитиридис, който заедно с стриймъра Диги (digggiTV), се изправи във вълнуващи League of Legends битки. В благотворителното събитие взеха участие и българскитете разработчици на видео игри – Creative Assembly Sofia, които показаха легендарната поредица Total War заедно с Карло (Carlo7even). Антоан от Как Се Играе забавлява зрителите на стрийма с настолни игри във веселата компания. А Габриел Добрев, основател на българското гейминг студио Haemimont Games, представи българската екшън ролева игра Victor Vran.

Предаването “Радиокафе” по БНР Радио София пренесе ефира си в студиото на TDB Play и срещна зрителите на онлайн събитието с интересни гости, които разказаха своите любопитни истории с видео игрите. А един от най-успешните композитори на музика за видео игри и участник в проекта „12 от лицата на гейминга“ – Борислав Славов, разкри повече за процеса и търсенето на вдъхновение, които му помагат да продуцира музиката си.

Благотворителнит спринт не остави безучастни и хората без никакъв опит във видео игрите. Така, нищоподозиращата основателка на „Майко Мила“, Красимира Хаджииванова също се впусна в гейминг приключение заедно с Лазар Радков – създателят и основен двигател на благотворителната инициатива „Капачки за Бъдеще“.

Събитието се организира в подкрепа на проекта „преподаваме.bg“ на „Заедно в час“, които се стремят да подпомагат българските учители и да предоставят достъп до качествено образование за всяко дете. Това е първата кауза, с която инициативата #гудгейм си партнира. #гудгейм е благотворително движение, което цели да обедини хората и организации с афинитет към видео игрите, в подкрепа на проекти и значими каузи, свързани с възможности за развитие, достъп до знания и по-добро образование в България.

По време на благотворителния 77-часов спринт бяха събрани над 19 000 лв. в подкрепа на значимата кауза. За всяко направено дарение организаторите бяха предвидили подарък – издание на ARPG играта Victor Vran, Zen Universe и STEAM ID на играта A Total War Saga: TROY Ultimate Edition. Събитието беше първото по рода си, но създателите на #гудгейм вече гледат напред в бъдещето. „преподаваме.bg“  е първият проект, който благотворителното движение успешно подкрепи, но със сигурност няма да е и последният.

Събитието се проведе с подкрепата на Playstation Bulgaria, Creative Assembly Sofia, Haemimont Games и Ozone

Повече за инициативата #гудгейм може да намерите на сайта: https://www.goodgame.ninja/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *