Как да изберем цветове, така че картината да изглежда органично в хола? Нюансът на модерните декоративни пана за стена директно зависи от няколко фактора: размера на стаята, параметрите на платното и техниката на поставяне. Нека да разгледаме всеки един от тези фактори.

Размер на стаята

Цялостната площ позволява използването на картини пана с ярки и контрастни цветове. Опциите за тон в тон също са добре дошли. Така платното става част от стената, създавайки впечатление за завършен интериор.

Хармонията на бежово, кафе, горчица, сиво, пепел и шам фъстък са типични за такива интериорни тенденции като класически, модерен, прованс. Ярко платно с хаотични трептящи цветни орнаменти ще се впише идеално в светла всекидневна.

Размер на картината и съотношение на цветовете

Ако в стаята е окачена цялостна картина, тогава тя трябва да има различна цветова палитра. На светъл фон обикновено са добре дошли нюанси на розово, кафяво, мандарина, тюркоаз, пепел, светло сиво или кремав цвят.

Вертикалните платна изглеждат изящно, когато уж се сглобяват в пъзел и образуват шаблон, например, популярните картини от 5 части. Прилагайки подобни техники за декориране на хола, нюансите трябва да са естествени: жълто, светло зелено, кафяво или лилаво. Тези нюанси са подходящо, само ако картината се състои от четири или повече детайла.

Картината най-често не е единственият декор в интериора на хола. Ето защо е важно да можете правилно да го комбинирате с други обекти. Обикновено се асоциират фототапети, тематични аксесоари и декорации или черно-бели снимки в рамка.

За всекидневни, комбинирани с кухня, картините могат да се използват като обект за зониране. За да направите това, те са окачени на съседните стени на две стаи. Наблизо често се поставят диван, отоман или красив рафт. Можете също така да поставите снимки в малки рамки върху него.

Ако холът не е шикозен, тогава е лесно да го разнообразите с художествени платна на известни художници. Идеалното решение е да изберете маслени, акрилни портрети или пейзажи.

На Posters24 ви очакват прекрасни идеи за картини пана, на които няма да можете да устоите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *