Meta въведe AMBER Alert в Instagram за първи път, за да помогне за намирането на изчезнали деца по цял свят. Функцията ще е налична и за България и е разработена в партньорство с организации като Националния център за изчезнали и експлоатирани деца в САЩ (NCMEC), Международния център за изчезнали и експлоатирани деца, Национална агенция срещу престъпността в Обединеното кралство, Генералната прокуратура в Мексико, австралийската Федерална полиция и други. Тя бе стартирана първо през 2015 г. от Meta във Facebook. От тогава сигналите, подадени чрез Amber Alert в тази социална мрежа, са помогнали за успешното откриване на стотици изчезнали деца в САЩ и по света.

Известията за изчезнали деца, които могат да се подават в Instagram, ще включват важни подробности за детето като снимка, описание, местоположение на изчезването и всяка друга налична информация, която може да бъде предоставена. Хората ще имат възможност да споделят сигнала с приятели, за да се разпространи допълнително информацията.

AMBER Alert сигналите ще започнат да се разпространяват в Instagram днес и в рамките на следващите няколко седмици ще станат напълно достъпни в 25 държави, включително България.

Можете да прочетете повече за стартирането на AMBER Alert в Instagram тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *