Meta въвежда нова функционалност за родителски контрл за виртуалните шлемове Quest и платформата Instagram. Инструментите за VR сигурност, които бяха анонсирани през март вече са достъпни в световен мащаб.

Процесът на родителски контрол трябва да бъде стартиран през акаунт на тийнейджър (поне 13 годишен). Parent Dashboard в приложението Oculus ще позволи на родители и попечители да блокират приложения, преглеждат списъци с приложения и приятели.

Тийнейджърът може да изиска закупуването на ограничена по възраст програма, а родителят може да одобри или откаже. Родителите могат също така да следят времето прекарвано пред екрана, получават известия при покупка на приложения и блокират функционалностите Link и Air Link.

Освен това Meta въвежда и хъб за обучения, който включва информация за опциите за VR надзор. Междувременно и в Instagram ще бъдат въведени инструменти за родителски надзор в Instagram.

Родителите и попечители ще могат да ограничават времето за достъп до Instagram и да въвеждат почивки. Освен това те ще могат да преглеждат детайли за публикации и да видят кои са следваните и следващите потребители. Тези опции ще са налични в целия свят по-късно през годината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *