Instagram започва тестове на нови методи за верификация на възрастта в САЩ. Вместо просто да бъде качен документ за идентификация, процедура отнемаща до два дни, ще има две нови опции.

Първата е заснемане на селфи видео, като за целта има нагледни инструкции за процеса. Краткият клип минава през Yoti, компания която специализира в удостоверението на възрастта, партньор на Instagram.

Технологията на Yoti определя възрастта на база на чертите на лицето, а след това клипът бива изтрит. Резултатите се получават в рамките на 20 минути. Втората нова опция е чрез социално потвърждение.

При нея трябва да помолите взаимни последователи да потвърдят възрастта ви. Те разбира се трябва да са пълнолетни и да не потвърждават за друг потребител в това време. Тук се използват необявени защити. Трябва да изберете трима човека, които да отговорят в рамките на три дни.

Instagram верифицира възрастта по две причини. Потребителите трябва да са над 13 годишна възраст, за да използват услугата и с цел за персонализиране на изживяването в платформата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *