От тази седмица Snap предлага абонаментна услуга наречена Snapchat Plus, която дава достъп на потребителите до ексклузивно съдържание и функционалности. Месечният абонамент в САЩ е 3.99 долара, като добавката е насочена към потребителите, които отделят повечето от времето си в чат с най-близките си приятели.

Поне първоначално Snapchat Plus представлява основно козметично подобрение. Най-значитлената функционалност е възможността за сменяна стила на иконата на приложението. Освен това можете да видите кой е преглеждал отново сторитата и да закачите един от приятелите си като BFF.

Добавки като последната най-вероятно ще останат ексклузивни за абонатите и в бъдеще. Други нововъведения най-вероятно в даден момент ще достигнат и до останалите потребители. Засега няма обаче опция за изключването на рекламите.

Snap изостава малко от конкуренцията във въвеждането на платени абонаменти. Twitter и Telegram вече имат такива опции, а Discord от години предлага опционалния абонамент Nitro.

Snapchat Plus стартира в ограничен кръг страни: САЩ, Канада, Обединеното Кралство, Франция, Германия, Австралия, Нова Зеландия, Саудитска Арабия и ОАЕ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *