В седмичен панел с въпроси и отговори Главният изпълнителен директор на Meta, Марк Зъкърбърг, е споделил, че компанията преминава през един от най-лошите си моменти. По данни на Reuters той е разкрил, че Meta е ограничила значително броя на инженерите, които ще наеме през настоящата година, с около 30%.

Преди време Meta сподели, че забавя темповете на наемане заради прогнозите за по-слаби приходи. Сега обаче Зукърбъг посочва по-конкретни данни. Плановете са били за наемането на 10 000 нови инженери, но сега е преценено, че те няма да са повече от 7000.

Освен това на настоящите служители се задават по-високи цели, като те могат сами да преценят дали компанията е място за тях. През второто полугодие има шест приоритета за инвестиции, включително инициативи в метавселената като аватари и Horizon Worlds.

Meta възнамерява и да монетизира възможно най-бързо Reels. Това е и една от секциите на компанията с възходяща тенденция от началото на годината. Компанията ще продължи с подобренията на тази функционалност. Планира се и фокусиране върху AI инициативи, както и чат приложенията WhatsApp и Messenger.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *