Match Group, компанията зад Tinder, обяви, че спира плановете си за разгръщане към метавселената. Също така Главният изпълнителен директор на Tinder, Ренате Найборг, напуска позицията си.

Найборг си беше поставила амбициозни планове за навлизане на платформата в метавселената (Tinderverse). За целта Tinder придоби Hyperconnect, която се фокусира върху видео AI и технология за добавена реалност. След това тя определи базираното на аватари Single Town изживяване като начин за виртуални срещи в бъдеще.

Новите насоки за Hyperconnect обаче са да ограничи дейността си. Освен това Match Group сподели, че придобиването на Hyperconnect е допринесло с 10 милиона долара към оперативните загуби за второто тримесечие.

Има лоши новини и за Tinder Coins, вътрешната валута, на която от Tinder залагаха надежди да увеличи плащанията в услугата. Идеята е, че Tinder ще разпределя монети като награда за активността на потребителите и поддържане на обновени профили. Те могат и да бъдат приемани като платежни инструменти за премиум функционалности. Към момента тя е активна в няколко пазара.

След смесени резултати обаче се преосмислят плановете и може би няма да има разширяване, поне в краткосрочен план.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *