Instagram тества нова функционалност наречена Candid Challenges, която наподобява много на BeReal, популярно приложение за споделяне на снимки. Тази добавка е забелязана от разработчика Алесандро Палуци. От Instagram потвърждават, че става дума за вътрешен прототип, но без да споделят допълнителни детайли.

Според Палуци потребителите, които участват в Candid Challenges ще получават известие, което ги приканва да снимат околната си обстановка. В този случай камерата на Instagram се отваря за заснемане с предната и задна камери, като има прозорец от две минути за заснемане. Съдържанието се появява като стори.

Ако това ви звучи познато то има защо, тъй като функционалността е почти идентична с тази на приложението BeReal. То беше пуснато през 2019 г. и приканва потребителите да правят снимка с основната и селфи камера в произволен час от деня. И тук това може да бъде направено в рамките на две минути.

Засега не е ясно дали Instagram планира реално да въведе новото предизвикателство, но поне вече има и потвърждение, че то е в процес на тестове. Популярността на BeReal расте като това лято е сред най-изтегляните безплатни приложения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *