Meta въвежда нов начин, по който близо 3-те милиарда потребители на Facebook да могат да се свързват помежду си. През идните седмици компанията планира да разшири наличността на Community Chats, функционалност позволяваща на групи от Facebook и Messenger да организират дискусии по любимите си въпроси.

Освен обичайните текстови разговори, Community Chats ще поддържа звукови и видео канали и ще позволява на администраторите да предават съобщения към групите си. Тъй като Meta споделя възгледа, че използвайки Community Chats за комуникация с хора отвъд най-близкия ви социален кръг, администраторите ще имат достъп до някои инструменти, с които да се подсигури запазването на добрия тон.

Така например опцията Admin Assist ще позволява създаването на списък с думи и фрази, които автоматично ще бъдат обозначавани, за да могат да бъдат предприети съответните мерки. Администраторите също така ще могат да блокират, заглушават и премахват потребители, които не отговарят на правилата.

Ще има и възможност за създаване на чатове изцяло за администратори където те да могат да обсъждат управлението. Ако това ви звучи познато то е защото подобна опция има в Discord чрез Community Servers.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *