Собственикът и Главен изпълнителен директор на Twitter, Илон Мъск, обяви, че следващата седмица предстои амнистия за забранени акаунти, които не са нарушили закона и не са въвлечени в значителни спам дейности. Преди това той пусна анкета сред потребителите дали да предприеме такава стъпка. Над 72% от 3.2 милиона потребители гласуваха За.

Припомняме, че през уикенда Мъск възстанови акаунта на бившия американски президент Доналд Тръмп, отново след подобна анкета. Тръмп обаче все още не се е възползвал от тази възможност, тъй като залага на собствената си платформа Truth Social. Освен това Мъск възстанови и други акаунти като на комендиантката Кати Грифин, Джордан Питърсън и сайта Babylon Bee.

Последните новини идват малко след като Мъск уволни още 50 инженера, без предизвестие. Те са освободени след като компанията предприе проверки на кода си и инженерите трябваше ежеседмично да дават семпли от работата си. Други са предупредени за това, че работата им не отговаря на очакваното и това може да доведе до съкращения.

В момента Twitter преминава през значителни съкращения на разходите и работната си сила.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *