Илон Мъск заяви, че функцията за блокиране на потребители в X ще бъде премахната, повтаряйки дългогодишните си оплаквания относно тази основна функционалност на социалните мрежи. „Блокирането ще бъде изтрито като ‘функция’, освен за директните съобщения“, заяви Мъск в отговор на X в петък. Той последва с друг пост: „Това няма смисъл.“

През юни той заяви, че Twitter трябва да премахне блокирането в полза на „по-силна форма на заглушаване“, и се е оплака от големите списъци с блокирани потребители и масови кампании за блокиране срещу потребители, абонирани за Twitter Blue. Но той също така има дълга история на обещания, които се забавят или не се изпълняват никога и премахването на функцията „блокиране“ може да бъде особено непопулярна промяна.

Блокирането предоставя конкретни предимства, помагайки на потребителите да се предпазят от тормоз или спам. Заглушаването също е вид модерация, но потребителите, които са заглушени, все още могат да следят вашите публикации или да правят нежелани отговори, които се виждат от други хора.

Разработчиците в Google Play трябва да предоставят „вградена система за блокиране на потребителско създадено съдържание и потребители“, а разработчиците за iOS трябва да предоставят „възможност за блокиране на злоупотребяващи потребители от услугата“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *